Engeland – Noordzeekust en kathedralen

Een korte rondreis in september 2023 langs de Engelse Noordzeekust: van Harwich naar Hull. We overnachten in de kustplaatsen Great Yarmouth, King’s Lynn, en Cleethorpes. Van daaruit gaan we steeds een dag met de trein naar Norwich, Ely, Lincoln, en York. Met als doel om die steden te bekijken, maar zeker ook de mooie kathedralen in die plaatsen.

1. Boot Hoek van Holland – Harwich

Dinsdagmiddag rijden we richting Hoek van Holland en eten daar in de buurt ergens een hapje. Zo tegen 19:30 uur rijden we de auto op de boot (de Stena Britannica). De boot vertrekt om 22:00 uur en wij hebben een overnachting in een hut geboekt.

De volgende morgen komen we om 06:30 uur in Harwich aan.

2. Harwich – Great Yarmouth

Na de douane rijden we om de baai richting Ipswich, bv. in ongeveer een half uur naar Swallow Brewers Fayre, waar je vanaf 06.30 uur kan ontbijten. Daarna zouden we bv. een morgen wandeling door Ipswich kunnen maken. Wellicht ook leuk om het plaatsje Woodbridge te bezoeken. En op weg naar Great Yarmouth is de kustplaats Southwold ook een bezoekje waard. Vanaf 14:00 uur kunnen we terecht in bed-and-breakfast Seamore Guest House. De rest van de dag in Great Yarmouth rustig wandelen langs zee en relaxen.

3. Norwich

De volgende morgen wandelen we naar het station en nemen de trein naar Norwich. Norwich is een leuke stad met een grote kathedraal, de Norwich Cathedral.

4. Great Yarmouth – King’s Lynn

Vrijdagmorgen vertrekken we naar King’s Lynn en rijden op kleinere wegen langs de kust. Eerst nemen we een kijkje in Cromer. Ook Wells-next-the-Sea lijkt een leuk plaatsje, en ook het kasteel van Holkham daar dichtbij. Vanaf 14:00 uur kunnen we terecht in hotel The Duke’s Head. De rest van de dag relaxen in King’s Lynn.

5. Ely

De volgende morgen wandelen we naar het station en gaan we met de trein naar Ely. Een kleine plaats met een beroemde kathedraal, de Ely Cathedral

6. King’s Lynn – Cleethorpes

We trekken verder naar onze laatse verblijfplaats Cleethorpes. We rijden weer zoveel mogelijk langs de kust met evt. koffie in Boston en lunch in Skegness. We slapen 2 nachten in het Burlington Hotel.

7. Lincoln

Zoals inmiddels gebruikelijk pakken we de volgende dag de trein van Cleethorpes naar Lincoln. Een flinke stad met zo’n 150.000 inwoners en weer een beroemde kathedraal, de Lincoln Cathedral.

8. York

Op de laatste dag in Engeland rijden we met de auto naar Brough en gaan vandaar met de trein naar York. York heeft een erg leuke binnenstad en de York Minster is één van de bekendste kathedralen van Engeland.

9. Boot Hull – Rotterdam Europoort

Dinsdagavond om 18:30 uur rijden we de auto op de boot van P&O Ferries. De boot vertrekt om 21:00 uur en wij hebben een overnachting in een hut geboekt. De volgende morgen komen we om 09:00 uur aan in Rotterdam Europoort, en rijden daarna weer naar huis.

Tenslotte

Treinkaartjes kun je bv. van te voren kopen met de app van TrainPal (zoekt eenvoudig de goedkoopste, geen papieren tickets meer nodig).