Reis langs zeven rivieren

1001
de Rijn

Zomervakantie 2014.

Samen met Fieke een reis door Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Langs de Maas, de Semois, de Sûre, de Moezel, de Rijn, de Nahe, en de Lahn, met de volgende overnachtingen:

 1. Bouillon (aan de Semois)
 2. Echternach (aan de Sûre)
 3. Ellenz bij Cochem (aan de Moezel)
 4. Bad Münster am Stein (aan de Nahe)
 5. Bad Ems (aan de Lahn)

In totaal zo’n 1000 km plus de heenreis naar Maastricht en de terugreis vanaf Bonn.

10 juli: Langs de Maas en de Semois: van Maastricht naar Bouillon.

Vanaf Luik langs de Maas tot in Frankrijk, en dan langs de Semois naar Bouillon (4,5 uur vanaf Maastricht). Twee overnachtingen in Hotel Panorama. Vrijdag wellicht langs de Maas naar Charny-sur-Meuse (vlakbij Verdun) waar de Tour de France langs komt. Op de terugweg waarschijnlijk nog even kijken in Charleville-Mézières.

12 juli: Langs de Semois en de Sûre: van Bouillon naar Echternach

Vanaf Bouillon stroomopwaarts langs de Semois, via Neufchâteau, en dan omhoog naar Lac du Haut-Sûre, en dan langs de Sûre naar Echternach (3 uur rijden). Onderweg een stop in Esch-sur-Sûre (met korte wandeling)? Weekend in Hotel Bel-Air.

Luxemburg heeft goede topografische kaarten online.

14 juli: Langs de Saar en Moezel: van Echternach naar Cochem.

Langs de Sûre en de Moezel helemaal naar het zuiden van Luxemburg. Dan over de bergen naar het dal van de Saar, en na een kopje koffie bij de waterval in Saarburg verder stroomafwaarts langs de Moezel. Dwars door alle Moezelstadjes (Trier, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, etc.) naar Cochem (ruim 4 uur rijden). Twee overnachtingen in Villa Hausmann in Ellenz-Poltersdorf op ongeveer 10 km van Cochem.

16 juli: Langs de Rijn en Nahe: van Cochem naar Bad Münster am Stein-Ebernburg.

Mittelrheintal_Briefmarke

Stroomafwaarts langs het laatste deel van de Moezel naar Koblenz, en dan langs de Rijn (UNESCO werelderfgoed Oberes Mittelrheintal). Bij Bingen langs de Nahe naar Bad Münster (2,5 uur rijden). Twee overnachtingen in Land-gut-Hotel BurgBlick.

Onderweg bij Sankt Goar via Urbar naar het uitzichtpunt Maria Ruh.

Ook hier langs de Nahe veel Weingut’s waar je erg fijn kunt eten en wijn kunt drinken Wij vonden de trocken Weiβburgunder en de witte Spätburgunder erg lekker.

18 juli: Langs de Rijn en de Lahn: van Bad Münster naar Bad Ems.

Weer door het Oberes Mittelrheintal, maar nu aan de andere kant van de rivier. Eerst van Bingen naar Rüdesheim met de pont de Rijn oversteken. In de buurt van Koblenz rechtsaf langs de Lahn naar Bad Ems (ruim 2 uur rijden), waar we een lang weekend blijven (vier overnachtingen in Villa Alexander).

Onderweg bij St. Goarshausen een wandeling (het was te warm dus met de auto er naar toe gereden!) naar uitzichtspunt Drei Burgen Blick.

Later bv. langs de Lahn naar Limburg met de mooie dom.

22 juli: Langs de Rijn: van Bad Ems naar Bonn.

Eerst nog de toeristische route langs de Rijn naar Bonn, en dan naar huis.

5 reacties op “Reis langs zeven rivieren

 1. Ik bekijk het nu pas goed. Het gaat niet over verleden, maar over de toekomst! Jij plant de dingen beter dan ik. Waarschijnlijk volgende week dinsdag naar diez a.d. Lahn. Daarna zien we wel wat we doen.
  Charlesville-Mézières zijn we een keer geweest/doorgekomen. Viel me wat tegen.
  Veel plezier gewenst!
  R

 2. Wij zitten inmiddels in Diez ad Lahn op camping Oranienstein. Het is hier heerlijk weer en we komen lekker tot rust.
  Kom gerust ff langs of bel.
  R&L

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*